Ontdek het strand!

Het strand is meer dan zand alleen. Zee, duinen, paalhoofden, krabben, zeevonk, vissen, schelpen, kwallen. Je komt je ogen tekort!

Ontdek het strand en ga zelf op ontdekkingsreis!

Bruinvissen en zeehonden

Met zoveel water in Zeeland moet je wel zeehonden en bruinvissen kunnen zien. Dat kan op de Westerschelde, Oosterschelde en Grevelingen

Met de hond naar het strand

Niet alle stranden zijn met de hond het hele jaar toegankelijk. Hier ziet u waar wel en wanneer.

Strandjutten

Het strandjutten is vaak ontstaan uit armoede. Bewoners van eilanden en kustdorpen zochten op het strand naar spullen die ze konden gebruiken. Wrakhout werd als brandstof gebruikt of als bouwmateriaal. De jutters raakten hierdoor vaak in strijd met de strandvoogden.

Krabben vangen

Krabben zitten overal langs de kust, vooral tussen de stenen. Het zijn gulzige beesten en komen vaak snel op je aas af.

Scheepvaart

Vooral bij Vlissingen varen de schepen ontzettend dicht langs de kust. Alsof je ze bijna kunt aanraken. Met continu loodsboten die aan en af varen.

Paalhoofden

Het zijn ware blikvangers op de Zeeuwse stranden: lange rijen met houten paalhoofden. Maar waar dienen deze palen nu precies voor en waarom staan er zoveel in Zeeland?

Kwallen in de zee

De meeste kwallensoorten die je in Nederland tegenkomt, kunnen geen kwaad. Eigenlijk is alleen de kompaskwal gevaarlijk.

Eb en vloed

Ons restaurant telt binnen maar liefst 150 zitplaatsen en het terras buiten nog eens 120. Met de serre, de grote terrasdeuren en de overkapping zijn we op alle weertypen voorbereid.

Zeevonk

Soms kan je aan de waterkant ietrs heel speciaals zien: Zeevonk. Dat zijn lichtgevende algachtigen die, vooral met warm weer, goed zichtbaar zijn.

De Zeeuwse stranden

Zeeland is dé Nederlandse provincie voor strandliefhebbers. Ontdek ze allemaal hier!

Zeeuwse flora & fauna

Zee en water, samen zorgen ze voor een kleurrijke flora en fauna. Ontdek het eens als je in Zeeland bent!

Haaientanden zoeken

Fossiele haaientanden zoeken? Dat kan zeker in Zeeland. Vooral Cadzand staat bekend als super vindplaats!